Sla navigatie over

Werken vergroening dorpshart gestart

 

In het centrum van Zonhoven wordt hard gewerkt. De uiteindelijke vergroening van het dorpshart is nu éénmaal een complexe werf die een uitgekiende planning volgt. Zo wordt er gewerkt in drie fases. “Tijdens alle fases proberen we ons centrum ook zo bereikbaar mogelijk te houden voor onze inwoners ” benadrukt schepen Frederick Vandeput.

In de eerste fase wordt het water van de Roosterbeek tijdelijk naar het Vlonderpiëke gestuurd om daarna aan de evenementenhal terug in de beek te stromen. Enkel zo kunnen de uiteindelijke werken droog worden uitgevoerd. Dit geeft nog even de nodige ongemakken voor de straat “Kerkplein”. Er wordt immers ook nieuwe riolering geplaatst en de parkings aan het gemeentehuis worden vernieuwd. Gelijktijdig zijn er tussen het gemeentehuis en de kerk archeologiewerken. “Deze waren al bij aanvang opgenomen in de planning aangezien hier vroeger het gemeentelijk kerkhof lag. De werken gebeuren met het grootste respect”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Johan Schraepen.  

De aannemer verwacht in het najaar een tweede fase te starten waarbij de Roosterbeek wordt opengelegd en het dorpshart haar effectieve vergroening krijgt. Vanaf dat ogenblik is er terug normaal verkeer op de straat “Kerkplein” en is hier opnieuw parkeeraanbod beschikbaar.

De laatste fase is de herinrichting van de gewestweg. Het gemeentebestuur hoopt deze ambitieuze werken te beëindigen in het najaar van 2024.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder